Puszedli
A puszedli nagyon finom, így érdemes meglepni vele a szeretteinket, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy pár nappal karácsony előtt neki kell látnunk a készítésnek.
Hozzávalók
- 20 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna egy kis tejben feloldva
- 2 dkg szalalkáli
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál baracklekvár
- 30 dkg cukor
- 1/2 kg méz
- 1 kg liszt
- 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
- 1 citrom héja
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 2-3 napra a hűtőbe tesszük. Sütés előtt kinyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra. Kicsi süteményszaggatóval kiszaggatjuk, és kellő távolságra helyezzük el őket a sütőlemezre, mert megnőnek. 8-10 percig sütjük. Rögtön a sütés után puha lesz, és hosszú ideig eláll egy jól záródó dobozban.
Ezt is ajánljuk: Képviselőfánk házilag - Katt ide!
Fotó: flickr.com