Pofonegyszerű csirkefasírt, amiért az egész család rajongani fog

Főzelékekhez, salátákhoz, mártogatósokhoz is isteni.

Csirkefasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 2 zsemle
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • tej a zsemlék áztatásához
  • 1 tk majoránna
  • bors
  • friss petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd ha kihűlt, a ledarált csirkéhez adjuk. A tejbe áztatott zsemlét is beletesszük, majd beleütjük a tojást és alaposan összedolgozzuk a sóval, a borssal, a majorannával és a petrezselyemzölddel. A masszát kb. fél órára hűtőbe tesszük, majd a belőle formázott kis golyókat zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük.

Még két fasírtos különlegességért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!