Pofonegyszerű csirkefasírt, amiért az egész család rajongani fog

Főzelékekhez, salátákhoz, mártogatósokhoz is isteni.
Csirkefasírt
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 zsemle
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- tej a zsemlék áztatásához
- 1 tk majoránna
- só
- bors
- friss petrezselyemzöld
- olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd ha kihűlt, a ledarált csirkéhez adjuk. A tejbe áztatott zsemlét is beletesszük, majd beleütjük a tojást és alaposan összedolgozzuk a sóval, a borssal, a majorannával és a petrezselyemzölddel. A masszát kb. fél órára hűtőbe tesszük, majd a belőle formázott kis golyókat zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban pirosra sütjük.




























