Pikáns chilis narancs-chutney - Kacsához és szárnyas ételekhez

A fellengzős nevű chutneytól (vagy csatnitól) senkinek nem kell megijednie, ugyanis ez egy egyszerű, intenzív ízű, darabos zöldséglekvárt takar. Az elkészítése pofonegyszerű, viszont az üvegbe rejtett ízkavalkád a legegyszerűbb fogást is fel tudja dobni és ropogós, ízes réteget ad a húsok bőrének.

Hozzávalók

  • 5 narancs
  • 3 vérnarancs
  • 2 paradicsom
  • 1 késhegynyi chili
  • 1 ek méz
  • fél evőkanál fahéj
  • fél teáskanál friss gyömbér

Elkészítés

A narancsokat hámozzuk meg, és tisztítsuk le a fehér rugalmas réteget is a gyümölcs húsáról. A paradicsomot dobjuk 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd azonnal hűtsük le hideg vízzel, hogy a héjját le tudjuk hámozni. A narancsot és a paradicsomot egyben rakjuk bele egy lábosba, majd kezdjük el lassú tűzön forralni. Adjuk hozzá a chilit, mézzel édesítsük, majd mikor már pürés az állaga, adjuk hozzá a fahéjat és a gyömbért is. Pároljuk egy alóla a vizet, majd mikor már lekvárszerű, töltsük kiforrázott üvegekbe. Mártogatósnak is kiváló, de bármilyen szárnyasra kenve a sütés utolsó fél órájában mennyeien édes ízt, és csodás színt kölcsönöz a húsnak.

Fotó: archanaskitchen.com

Oldalak

Sztárok
Ha Tóth Gabi és Krausz Gábor még együtt lennének, akkor valószínűleg az utóbbinak nagy beleszólása lett volna, hogyan is nézzen ki a konyha.
Sztárok
Különleges végső nyughelyet választottak Vágó Istvánnak. A szerettei úgy döntöttek, hogy nem akarnak számára nyilvános sírhelyet.
Sztárok
Anne Hathaway ma már sikert sikerre halmoz, volt idő azonban, amikor korántsem alakultak számára könnyen a dolgok – a színésznő nemrég bővebben is beszélt múltbeli megpróbáltatásairól egy interjúban.