Pho, a vietnámi leves - Recept

Kíváncsi vagy, hogyan készül a vietnami éttermek kedvence, a pho leves? Otthon is elkészíthető, marhahúsos változatot mutatunk nektek, hogy otthon is élvezhessük a keleti kultúra különleges ízvilágát.

Hozzávalók

A leveshez

  • 15 dkg vékonyra szeletelt marhahátszín
  • 35 dkg marhafartő
  • 100 dkg marhalábszárcsont
  • 40 dkg rizstészta
  • 1 darabka friss, vékonyra szelt gyömbér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 evőkanál halszósz
  • 6 szem koriandermag
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 6 szem fekete bors
  • 25 dl víz
  • 1 teáskanál só

A tetejére (ízés szerint)

  • hoisin-szósz
  • chiliszósz
  • korianderzöld
  • zöldcitrom
  • chilipaprika
  • szójacsíra
  • vörös bazsalikom
  • újhagyma

Elkészítés

A csontot, a marhafartőt a gyömbért és a vizet egy nagy lábosba tesszük, megsózzuk. 3,5 órán át, lassú tűzön fedő nélkül főzzük, a felszínén képződő habot mindig lemerjük. Beletesszük a szemes borsót, a fahéjat, szegfűszeget, a koriandert és a halszószt, majd ezekkel együtt további 40 percig főzzük. A marhafartőt kivesszük, és félretesszük hűlni. Miután a levest átszűrtük, a levét megtartjuk és visszaöntjük a lábosba. Amikor a hús már kihűlt, akkor merőlegesen, vékonyan felszeleteljük, majd félretesszük. A tésztát egy lábos forró vízbe mártjuk és csak pár pillanatig, kb. 10 másodpercig főzzük, különben túlságosan megpuhul és szétesik. Jól lecsepegtetjük, majd a tálalásra szánt zöldségekkel együtt szépen elrendezzük a tányérban. A marhahúslevest gyorsan felforraljuk, a tálba teszünk a főtt hússzeletekből is, majd merőkanállal szedünk rá a levesből, vörös- és újhagymával megszórva tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Vietnámi citromfüves csirke - Egyszerű és egzotikus

Fotó: delishdinners.wordpress.com

Oldalak