Így pakolj a hűtőbe, hogy időt és pénzt spórolj
Csak ezt a 6 egyszerű dolgot kell észben tartanod.
1. Nem mindegy, hogy hova mit pakolsz
Még akkor is, ha van egy tojástartó a hűtőszekrény ajtajában, a legjobb a tojásokat a hűtőszekrény belsejében tárolni, hogy egyenletes hűvös legyen körülöttük. A felső és a középső polcon kész élelmiszereknek kell állnia, mint például a tejtermékek, a csomagolt élelmiszerek, az ételmaradékok és a főtt húsok. A nyers húst, a baromfit és a halakat az alsó részen lezárt tároló-rekeszekben kell tartani, hogy ne érintkezzenek más élelmiszerekkel.
2. Készíts elő étkezési zónákat
Ha általában salátát készítesz ebédre, nincs szükség arra, hogy mindig egyesével keresgéld ki az összetevőket a hűtőből. Fektess be néhány egyszerűen tisztítható műanyag kosárba, és címkézd fel őket. Egy mehet a saláta hozzávalóinak, egy a kedvenc szendvicsed összetevőinek és így tovább. Ha legközelebb elakarod készíteni az adott ételt, elég ha csak megfogod a kosarat és már neki is állhatsz a sütés-főzésnek.
3. Minden legyen látható helyen
Ahelyett, hogy amikor hazaértél a boltból mindent egy kupacban behajítanál a polcokra, fordíts időt arra, hogy elkülönítsd a gyümölcsöket a zöldségektől, és meggyőződj arról, hogy minden darab jól látható-e. Ha a vásárolt cuccokat elrejtik az élelmiszerbolt zacskói, akkor valószínűleg feledésbe merülnek, és mire észbe kapsz, hogy mit is vettél múltkor, már mehet is egyből kukába az egész. Hosszútávon pedig sok ilyen apró pocsékolás nagyon sok pénzedbe kerül.