Pekingi leves - Kínai ebédkülönlegesség

Kína gasztronómiája világszerte híres. Ha nem csak a gyorséttermekben szeretnél ilyen ételeket fogyasztani, bátran készítsd el otthon.
Hozzávalók
- 1 csomag leveszöldség
- 10 dkg üvegtészta
- 40 dkg kacsamell
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fél üveg bébi kukorica
- fél póréhagyma
- 3 ek chili szósz
- 3 ek szójaszósz
- 4 ek olaj
- Só
- Bors
Elkészítés
Tegyük fel forrni a leveszöldséget. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kacsamellről szedjük le a bőrt és mossuk meg. Egy serpenyőbe 2 ek olajat forrósítsunk fel, és a kacsmell mind a két oldalát pirítsuk meg. Tegyük be a sütőbe kb. 20 percre. A kukoricát vágjuk fel kis kockákra, a póréhagymát pedig karikázzuk fel. A fokhagymát és a hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apróra. Közben főzzük meg a tésztát. Dinszteljük meg mind a 3 hagymát egyszerre és adjuk hozzá a kukoricát. A zöldséglevet szűrjük le, és adjuk a hagymás alaphoz. Főzzük kb. 5 percig. Tegyük bele a fűszereket. A kacsamellet csíkozzuk fel. A leveshez adjuk hozzá a tésztát és csirkét.
Melegen, a tetejét egy kis póréhagymával megszórva tálaljuk.