Pavlova torta csodás gyümölcskoronával - A legfinomabb desszert

A gyönyörű balettáncosról elnevezett orosz édesség nem csupán szép, de habkönnyű is, és egyszerű elkészíteni. Aki eddig azért nem sütött pavlovát, mert félt tőle, ezután a recept után bátran fog nekiállni a habos kényeztetésnek.

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 250 g porcukor
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál ecet
  • 20 ml habtehjszín
  • eper, málna, áfonya, bármilyen gyümölcs ami szezonális

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy csipet sóval robotgéppel verjük kemény habbá. Adjuk hozzá a cukrot, kukoricalisztet és ecetet, majd dolgozzuk el a keveréket a habban, ameddig fényes masszát nem kapunk. Szilikonos sütőpapírra kör alakban halmozzuk föl a habot úgy, hogy mélyedést hagyjunk a közepébe. 150 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig. Amíg kihűl az alap, verjük kemény habbá a habtejszínt, majd púpozzuk a tetejére és szórjuk rá a gyümölcsöket is.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.