Párolt lilakáposzta - Recept

A párolt káposztát tálalhatjuk húsok mellé, de akár magában is ehetjük, hiszen nem csupán finom, de még egészséges is.

Hozzávalók

  • 3 fej lilakáposzta
  • 2 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tk só
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 csipet bors

Elkészítés

A káposztát tisztítsuk meg, vágjuk fel vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk bele a cukrot és addig karamellizáljuk, amíg világosbarna nem lesz. Ezután dobjuk rá a káposztát, jól keverjük át és fűszerezzük meg. Öntsünk hozzá 1 dl vizet és gyakori kevergetés mellett, lefedve pároljuk puhára (kb. 50 perc) és már kész is.

Ha szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: imperfectcook.wordpress.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...