Párolt lilakáposzta - Recept

A párolt káposztát tálalhatjuk húsok mellé, de akár magában is ehetjük, hiszen nem csupán finom, de még egészséges is.

Hozzávalók

  • 3 fej lilakáposzta
  • 2 ek cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tk só
  • fél kk őrölt kömény
  • 1 csipet bors

Elkészítés

A káposztát tisztítsuk meg, vágjuk fel vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat, szórjuk bele a cukrot és addig karamellizáljuk, amíg világosbarna nem lesz. Ezután dobjuk rá a káposztát, jól keverjük át és fűszerezzük meg. Öntsünk hozzá 1 dl vizet és gyakori kevergetés mellett, lefedve pároljuk puhára (kb. 50 perc) és már kész is.

Ha szereted a káposztát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: imperfectcook.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!