Karamellás zabkása - Recept

Ha unod már reggelire a szalámis vagy mézes zsemlét, akkor próbáld ki ezt a zabkása receptet.
Alacsony lángon karamellizáljuk a cukrot. Amikor teljesen felolvadt, és szép barnás színt kapott, öntsük fel tejjel. Erősebb tűzön addig melegítsük a tejet, amíg teljesen felolvad benne az égetett cukor. Eközben fontos, hogy ne feledkezzünk meg az állandó kevergetésről. Ezután adjuk hozzá a zabot. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. A legvégén akár gyümölcsöt is s
Hozzávalók
- 4 ek cukor
- 4 dl tej
- 1 bögre zabpehely
Elkészítés
Alacsony lángon karamellizáljuk a cukrot. Amikor teljesen felolvadt, és szép barnás színt kapott, öntsük fel tejjel. Erősebb tűzön addig melegítsük a tejet, amíg teljesen felolvad benne az égetett cukor. Eközben fontos, hogy ne feledkezzünk meg az állandó kevergetésről. Ezután adjuk hozzá a zabot. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. A legvégén akár gyümölcsöt is szórhatunk rá.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!




























