Recept

Hús nélkül is isteni: Parmezános rakott cukkini

Ez a zöldséges főétel tökéletesen választás, ha egy könnyű húsnélküli ebédre vágysz.

Rakott cukkini - Hozzávalók

  • 900 g cukkini
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • ⅓ csésze reszelt parmezán

A paradicsomszószhoz

  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • ¼ csésze friss bazsalikom
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A cukkiniket mossuk meg és vágjuk vékony karikákra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 220 fokon süssük 10 percig. Tegyük félre és közben készítsük el a szószt. A felaprított paradicsomot és paprikát tegyük bele egy edénybe és öntsük fel fél csésze vízzel. Szórjuk meg sóval és borssal, majd lefedve, néha megkeverve közepes lángon főzzük 25 percig. Ezután adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, a vajat és az olívaolajat. Ha kihűlt, turmixoljuk össze. A zsemlemorzsát keverjük el a reszelt parmezán 1/3-ával, 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. Ezután keressünk egy hőálló tálat, az aljára tegyünk egy kicsit a szószból. Erre szórjunk egy kis parmezánt, majd a cukkini 1/3-át. Ezeket rétegezve töltsük fel a tálat, a tetejét pedig fedje a zsemlemorzsás keverék. Süssük az egészet 25 percig, ekkorra szép barna lesz a teteje.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Március utolsó vasárnapján ismét óraátállításra kerül sor - a változáshoz pedig sokszor nem olyan könnyű alkalmazkodni.
Fashion&Beauty
A sminkrajongók jól ismerik a legfőbb szabályt: mindig mossuk meg az arcunkat és távolítsuk el a sminket lefekvés előtt. Az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen terméket is használsz ehhez.
Lifestyle
A kígyóuborka fogyasztásának élettani hatása számos pozitívumot rejt magában, azonban sok olyan folyamatot is eredményez a szervezetünkben, amire a legtöbben talán nem is gondolnak.