Recept

Hús nélkül is isteni: Parmezános rakott cukkini

Ez a zöldséges főétel tökéletesen választás, ha egy könnyű húsnélküli ebédre vágysz.

Rakott cukkini - Hozzávalók

  • 900 g cukkini
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • ⅓ csésze reszelt parmezán

A paradicsomszószhoz

  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • ¼ csésze friss bazsalikom
  • 2 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A cukkiniket mossuk meg és vágjuk vékony karikákra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 220 fokon süssük 10 percig. Tegyük félre és közben készítsük el a szószt. A felaprított paradicsomot és paprikát tegyük bele egy edénybe és öntsük fel fél csésze vízzel. Szórjuk meg sóval és borssal, majd lefedve, néha megkeverve közepes lángon főzzük 25 percig. Ezután adjuk hozzá a felaprított bazsalikomot, a vajat és az olívaolajat. Ha kihűlt, turmixoljuk össze. A zsemlemorzsát keverjük el a reszelt parmezán 1/3-ával, 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. Ezután keressünk egy hőálló tálat, az aljára tegyünk egy kicsit a szószból. Erre szórjunk egy kis parmezánt, majd a cukkini 1/3-át. Ezeket rétegezve töltsük fel a tálat, a tetejét pedig fedje a zsemlemorzsás keverék. Süssük az egészet 25 percig, ekkorra szép barna lesz a teteje.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.