A kedvenc csirkés receptem: Mogyorós csirkemell sajtmártással

Megvallom, néha már unom a hagyományos rántott verziót, ezért mostanában teljesen átszoktam arra, hogy így készítem el a csirkemellet. Egyszerűen zseniálisan finom!

Mogyorós csirkemell sajtmártással

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg mogyoró
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás

A mártáshoz

  • 500 ml főzőtejszín
  • 15 dkg trappista
  • szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés:

A mogyorót daráljuk le és keverjük hozzá a zsemlemorzsához. A tojást verjük fel, majd készítsük ki külön-külön tányérokba a liszttel és a zsemlemorzsás keverékkel együtt. Panírozzuk be a besózott hússzeleteket és rántsuk ki. Közben készítsük el a mártást is: tegyük fel melegedni a tejszínt, majd mielőtt elkezdene forrni, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Ha besűrűsödött, vegyük le a tűzről. A húst a mártással és a krumplipürével együtt tálaljuk.

Még két szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!