Paradicsomos-tonhalas penne: Egy villámgyors, nyári, olaszos tészta

Könnyed, mégis laktató fogás.

Paradicsomos-tonhalas penne

Hozzávalók:

  • 2 olajos tonhal konzerv
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g paradicsompüré
  • ketchup ízlés szerint
  • 1 cs penne tészta
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés:

A halkonzervek olaját egy serpenyőbe öntjük és megdinszteljük rajta a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd levéve a tűzről, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. Rádobjuk a tonhalat, majd összekeverve a fokhagymás hagymával, 1-2 percig pirítjuk. Most már mehet bele a paradicsompüré, a só, a bors és a bazsalikom is. Időnként megkeverve szósz sűrűségűre főzzük az egészet, majd a bő, sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük. Az ízlés szerinti ketchupot főzés közben is az ételbe csempészheted, de akár a tálalásnál is kínálhatod.

További isteni tésztákért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!