Paradicsomos-tonhalas penne: Egy villámgyors, nyári, olaszos tészta

Könnyed, mégis laktató fogás.
Paradicsomos-tonhalas penne
Hozzávalók:
- 2 olajos tonhal konzerv
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g paradicsompüré
- ketchup ízlés szerint
- 1 cs penne tészta
- só
- bors
- bazsalikom
Elkészítés:
A halkonzervek olaját egy serpenyőbe öntjük és megdinszteljük rajta a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd levéve a tűzről, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát is. Rádobjuk a tonhalat, majd összekeverve a fokhagymás hagymával, 1-2 percig pirítjuk. Most már mehet bele a paradicsompüré, a só, a bors és a bazsalikom is. Időnként megkeverve szósz sűrűségűre főzzük az egészet, majd a bő, sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük. Az ízlés szerinti ketchupot főzés közben is az ételbe csempészheted, de akár a tálalásnál is kínálhatod.