Paradicsomleves sült paradicsomból - Ki kell próbálnod!

Szereted a paradicsomlevest? Fogadjunk, hogy így még nem készítetted! Mutatunk egy receptet, ami kicsivel bonyolultabb, mint a hagyományos verzió, ám annál finomabb is! Íme!

Hozzávalók

  • 1 kg érett paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • csipet cukor
  • 1 nagy hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított paradicsom
  • kis csokor friss bazsalikom
  • 600 ml alaplé

Elkészítés

A paradicsomot tisztítsuk meg, vágjuk vékony szeletekre, tegyük rá egy tepsire, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet cukorral és locsoljuk meg az olajjal. 180 fokos sütőben süssük egy órán keresztül. Közben 2 gerezd fokhagymát hámozás nélkül vágjuk ketté, tegyük bele alufóliába és locsoljuk meg olívaolajjal. Hajtsuk a fóliát össze és 40 percre tegyük be sülni a paradicsomok mellé. 15 perccel a vége előtt egy serpenyőben olajon pároljuk meg a megtisztított és felaprított hagymát, sárgarépát, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, valamint a szárított paradicsomokat és az aprított bazsalikomot. Adjuk hozzá a sütőből kivett, immár megtisztított fokhagymát, a paradicsomot és az alaplét. 25 perc alatt főzzük össze, majd turmixoljuk össze és máris fogyaszthatjuk.

Fotó: alltomatosouprecipe.blogspot.com

Oldalak

Lifestyle
Változott a világ, és muszáj belátnunk, hogy elképesztően sok elektronikai hulladékot termel ki a világ. Az Európai Unió most ezen szeretne változtatni.
Sztárok
A Konyhafőnök zsűritagja nagyon sokáig kereste a szerelmet, mielőtt ráakadt Rácz-Gyuricza Dórára. Az is romantikus filmbe illő, hogy az RTL műsorának köszönhetik, hogy összejöttek.
Lifestyle
Teljesen átalakul a Lidl gasztronómiai vonala, és innentől a desszertek is előtérbe kerülnek majd, miután elköszöntek a sztárséfjüktől. Abban biztosak lehetünk, hogy a színvonal nem fog változni.