Recept

Paprikás krumpli kolbásszal, szalonnával: gazdag magyaros ízvilág

Jöhet egy igazi klasszikus magyaros finomság? Mutatjuk a receptet.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 1 dkg parasztkolbász
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 pár virsli

Paprikás krumpli: elkészítés

A hámozott burgonyát hasábokra, a hagymát apróra vágjuk. A füstölt szalonnát kisebb kockákra aprítjuk, a parasztkolbászt felkarikázzuk. A paprikát, a paradicsomot félbe, negyedekbe szeleteljük. A szalonnát megpirítjuk, a vöröshagymát ezen megpároljuk. Rátesszük a burgonyát, a pirospaprikát, az őrölt köményt és megsózzuk. Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön 20 percig főzzük, és beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a karikázott kolbászt. Az utolsó öt percben beletesszük a virslit, hogy az is megpuhuljon. Készre főzzük, ha szükséges még ízesítjük.

Lapozz a cigánypecsenye és a tejszínes burgonya receptjéért is!

Fotó: Wordpress.com

Oldalak

Recept