Először Magyarországon: ehető aranyba csomagolt palacsinta – Fotók

Nem csalás, nem ámítás, ez a magyar étterem valóban aranyos palacsintát kínál, stílusosan szólva aranyáron. Ennek ellenére óriási az érdeklődés, az első nap elkapkodták az összeset. Mutatjuk!

Ehető luxus

A palacsinta sokunk életében tölt be igen fontos szerepet: valakinek a gyerekkorát hozza vissza, másnak a strandszezon elengedhetetlen velejárója. Pár éve a desszertre „szakosodott” palacsintázók is megjelentek, melyek néha olyan bőséges kínálattal rendelkeznek, hogy sokszor már az étlapot olvasva beindul a nyálelválasztásunk, választani pedig szinte már lehetetlenség. Egy magyar étterem most rátett erre még egy lapáttal, és egy igazán extra palacsintával rukkoltak elő.

A legkülönfélébb ízkombinációk mellett a szolnoki Endorfin Óriáspalacsintázó előrukkolt a 24 karátos ehető arannyal díszített óriáspalacsintájával, amely nemcsak hogy nagyon szép, de rendkívül ízletesnek is ígérkezik: prémium pisztácia töltelék, fehércsokis krokant praliné, tört pisztácia darabok és persze az ehető arany.

Az arany mindig a gazdagságot szimbolizálta, ezért talán nem okoz olyan nagy meglepetést, hogy az aranypalacsinta ára nem ugyanaz, mint a Balatonparti büfében kínált ízes palának. Az ételért 12 990 forintot kérnek – ezzel az árral vélhetően ez a palacsinta a legdrágább Magyarországon. Magna Gergő az Endorfin Óriáspalacsintázótól a Vezess.hu-nak elárulta, milyen tényezők indokolják az öt számjegyű összeget.

Az étel legdrágább összetevői az aranylapok, melyek 24 karátos nemesfémből vannak. Egyetlen feltekert óriáspalacsinta beborításához 3-4, egyenként 8 centis aranylapra is szükség lehet. Maga a desszert egyébként egy laktató darab: feltekerés előtt a tészta átmérője 38-40 cm, a töltelékekkel együtt pedig negyed kilót is nyomhat a fogás – nem hiába hívják óriáspalacsintának.

Az arany palacsintát a múlt héten lehetett először kérni Szolnokon. Az étterem először tesztelni szerette volna, mekkora az érdeklődés a különleges desszert iránt. A vártnál sokkal nagyobb sikere volt, így az első napon teljesen el is fogyott a készletük. Mivel kifogytak az ehető aranylapokból, ezért hétvégén nem is tudtak az ételkülönlegességgel szolgálni, de azt ígérték, ezen a héten beszerzik a hiányzó hozzávalókat. Magna Gergő abban bízik, hogy az igényfelmérést követően heti 2-3 darab aranyozott palacsintát rendelnek majd a vásárlók.

Egy bögrére, na meg egy-két hozzávalóra lesz csupán szükséged, és már eheted is!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak