Paella - Spanyolország egyik legfinomabb receptje

A Paella, a valenciai régió tipikus étele, sőt mi több, Spanyolország legtipikusabb receptje. A nevét arról a konyhai edényről kapta, amiben készitik, a paelláról.

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis szál chorizo (spanyol kolbász)
  • ½ kg zöldborsó
  • 1 kg tenger gyümölcsei (fekete kagyló, király rák, apró polip, tintahal, bármilyen tengeri hal vegyesen)
  • Néhány szál sáfrány (ha nincs sáfrányunk, 1 kis kanál kurkumával helyettesítsük)
  • Bors

Elkészítés:
Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát. A levessel felöntjük, fűszerezzük. Mikor a rizs félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a felszeletelt kolbászt és végül a tenger gyümölcseit. Még néhány percig főzzük, mikor elkészült néhány percig pihentetjük. Tálalás előtt citromgerezdekkel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Szólj hozzá Te is!