Szaftos, villámgyors és nagyon őszi: Szőlős serpenyős pulykamell kagylótésztával

Isteni ebédötlet, hogy ne kelljen órákig állnod a konyhában.

Szőlős serpenyős pulykamell kagylótésztával

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg piros szőlő
  • 25 dkg kagylótészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 dl zöldségleveslé
  • fél dl olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A forró olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, amit fehéredésig sütünk. Rászórjuk a megmosott, kimagozott, csíkokra metélt kaliforniai paprikákat, sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítjük, és magas tűzön összepirítjuk. Rászórjuk a leszemezett, megmosott szőlőt, meglocsoljuk a zöldséglevessel, és közepes lángon 1-2 percig pároljuk. Közben a kagylótésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a pulykaraguhoz öntjük, magas tűzön összeforgatjuk, és forrón tálaljuk.

További két szaftos receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!