Orosz ínyencség - Borscs leves
Az orosz konyha nagyon változatos és egészséges. Érdemes megkóstolni a legtipikusabb gasztronómiai fogásaikat. Következzen a rendkívül ízletes borscs leves.
Hozzávalók:
- 25 dkg marhahús
- 25 dkg burgonya
- 20 dkg cékla
- 20 dkg friss fejes káposzta
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg zsír
- 5 dkg paradicsompüré
- 1 db paradicsom
- 1fej vöröshagyma
- 4 dkg liszt
- 1,5 dl tejföl
- fél dl ecet
- 1 babérlevél
- bors és só
Elkészítés:
A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban a hús levében 20-25 percig pároljuk, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután körülbelül 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljuk. A húst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.