Orosz ínyencség - Borscs leves

Az orosz konyha nagyon változatos és egészséges. Érdemes megkóstolni a legtipikusabb gasztronómiai fogásaikat. Következzen a rendkívül ízletes borscs leves.

Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg cékla
  • 20 dkg friss fejes káposzta
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 1 db paradicsom
  • 1fej vöröshagyma
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • fél dl ecet
  • 1 babérlevél
  • bors és só

Elkészítés:
A húst 1,5 liter vízben feltesszük főni. A felaprított zöldségeket kevés zsírban a hús levében 20-25 percig pároljuk, majd belekeverjük az ecetet és a paradicsompürét. Ha a zöldség puha beletesszük a gyalult káposztát a felkockázott burgonyát és ráöntjük a kész húslevest. Beletesszük a babérlevelet és megborsozzuk, ezután körülbelül 20 percet forraljuk, majd berántjuk és további 10 percig forraljuk. A húst és a paradicsomot felkockázzuk és csak pár perccel a tálalás előtt tesszük a levesbe. Tálaláskor 1 kanál tejfölt teszünk minden tányér levesbe.

Kép: www.szentpetervar.vilagnezo.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!