Omlós és szupergyors – Sajtos pogácsa dagasztás nélkül

Annyira egyszerű, hogy biztosan nem egyszer fogod elkészíteni.

Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 50 dkg margarin
  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 ek só
  • 1 tk cukor

Elkészítés:

A tejfölbe belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd melegebb helyen hagyjuk, hogy felfusson. A margarint összemorzsoljuk a liszttel, ebbe öntjük bele az élesztőt, és hozzáadjuk a felvert tojások háromnegyedét, valamint a sót és körülbelül 20 dkg reszelt sajtot. Jól összegyúrjuk az egészet, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, aminek a tetejét megkenjük a maradék tojással, és sajtot reszelünk rá. Kiszaggatjuk, majd 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 20-30 percig sütjük a pogácsákat, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

További két pogácsa receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!