Olcsó, laktató és nagyon finom: Így készül a klaszikus lebbencsleves

Ez az egyszerű recept akár vacsorához vagy egy vasárnapi ebédhez is kitűnő választás lehet. Tökéletesen laktat magában, még második fogásra sincs szükség mellé.

Hagyományos lebbencsleves

Hozzávalók

  • 8 dkg lebbencs tészta
  • szalonna
  • 1-2 nagyobb krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • ételízesítő

Elkészítés

A tésztát a szalonna zsírjában aranybarnára pirítjuk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítjuk a tésztát a hagymával együtt, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a pirospaprikát is. Öntsük fel az egészet vízzel, tegyük hozzá a kockára vágott krumplit és a fűszereket, majd főzzük addig az egészet, amíg a krumpli is megpuhul.

Még két finom őszi levesreceptért kattints a következő oldalra!

Fotó:erdely.ma

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!