Sajtos-tejfölös-fokhagymás sült krumpli: Szűkös időkben is fenséges eledel
Olcsó, egyszerű és nagyon finom.
Sajtos-tejfölös-fokhagymás sült krumpli
Hozzávalók:
- 6 krumpli
- 12 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 1 kis tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A meghámozott és megmosott krumplit felkarikázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A feltéthez a vajat kikeverjük a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajtot és a petrezselymet. A masszát alaposan összedolgozzuk, majd a lecsöpögtetett és az olajjal vékonyan tepsibe sorakoztatott krumplira öntjük, végül egyenletesen eloszlatjuk rajta. A krumplit 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.