Recept

Ne rettegjünk a besameltől – Isteni olasz lasagne házilag

Felejtsd el a mirelit vagy porból készült verziókat – az igazi házi lasagne nyomába semmiféle utánzat nem érhet. Az olaszok autentikus tésztaétele krémes, laktató és benne található besamelmártás elkészítésétől sem kell megrettenni.

Lasagne

A lasagne, az olaszok kedvenc tésztaétele házilag a legfinomabb

Hozzávalók:

  • 1 csomag lasagne tészta
  • 1 kg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 1 kk szárított bazsalikom (vagy néhány levél friss)
  • 1 kk szárított oregánó
  • 1 kk szárított kakukkfű
  • 60 g vaj
  • 2 ek liszt
  • 300 ml tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát dinszteljük meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a darált és pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha a hús megpirult, öntsük fel a sűrített paradicsommal és fűszerezzük ízlés szerint. Főzzük további 10 percig.
  3. A besamelhez olvasszuk fel egy serpenyőben a vajat, majd szórjuk bele a lisztet. Ha elkezd fehéredni, öntsük fel a tejjel és folyamatosan kevergetés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  4. Egy hőálló tál alját kenjük ki egy kevés olajjal vagy vajjal, majd öntsünk bele egy adagot a húsos raguból. Erre mehet egy adag besamel, majd rá a lasagne lapok. A hozzávalókat rétegezzük addig, amíg el nem fogynak. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30-35 percig, amíg a sajt megpirul.
Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...
Sztárok
Varga Izabella a kezdetektől a megszűnésig, vagyis 1998-tól 2021-ig játszott a tévésorozatban.
Sztárok
A TV2-nél már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.