Olasz ínyencség - Balzsamecetes sült csirke

A sűrű, mézédes, szinte fekete ecetnek köszönhetően egy nagyon ízletes és különleges fogásban lehet részed.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 2 egész filézett csirkemell
  • 1 nagy hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3,5dl csirkehúslé (leveskockából is jó)
  • 1,5dl balzsamecet
  • 3,5 ek. méz vagy gourmand-oknak juharszirup
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 10 db. szárított paradicsom, lecsöpögtetve kisebb darabokra vágva
  • 1 ek. olivaolaj
  • Só, bors

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180˚C-ra. A csirkemelleket vágjuk 4 felé, hogy összesen 8 db csirkemellet kapjunk. Az olivaolajban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket (szintén apróra vágva). Keverjük össze, majd tegyük hozzá a csirkedarabokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Amikor arany barnára sült a csirke, vegyük ki és a hagymával együtt tegyük egy tányérra. Ugyanabba a serpenyőbe öntsük bele az ecetet és a húslevet. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a mézet. Jól keverjük össze és hagyjuk felforrni. Az étkezési keményítőt 2-3 evőkanál húslével alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a serpenyőbe és addig keverjükí myg be nem sűrösödik. A csirkét és a hagymát helyezzük bele egy sütőtálba és öntsük rá a mézes ecetes szószt. Majd a sütőben körülbelül 30 percen keresztül süssük és néha locsoljuk meg az öntettel.
 

Oldalak

Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.
Egészség
A magnéziumhiány sokakat érint, nagyon fontos, hogy időben felismerjük a problémát és mielőbb tegyünk ellene.
Lifestyle
Nincs ahhoz fogható érzés, mint amikor a frissen sült, meleg kenyér illata járja át a házat. De tudtad, hogy van egy titkos összetevő, melynek köszönhetően nemcsak finom, de hihetetlenül puha is lesz...