Nyers datolyás golyó, amibe még cukor sem kerül

Azt hiszed, hogy a vegán ételek nem finomak? Készítsd el és rögtön rájössz, hogy mekkorát tévedtél.

Hozzávalók (16 darabhoz)

A golyókhoz

  • 1 bögre aszalt datolya
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 3/4 bögre almaszirom
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • egy csipet só

A bevonathoz

  • eritrit
  • kakaó

Elkészítés

A mandulalisztet és az almaszirmot késes aprítóba tesszük és összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a datolyát és a fahéjat. Ezután addig keverjük a masszát, míg össze nem áll. Ha a tészta valamiért mégsem akar összeragadni, öntsünk egy kis vizet hozzá. Vizes kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat és hempergessük őket a kakaóval elkevert eritritbe.

Még két sütés nélküli édességért kattints a következő oldalra!

Fotó: mamainthekitchen.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!