Add meg a módját a nyár utolsó hónapjának! Mutatjuk augusztus legjobb receptjeit!
Mi itt a szerkesztőségében imádjuk a nyarat. Számunkra augusztusban természetes a rekkenő hőség és a napsütés, ilyenkor még eszünk ágában sincs arra gondolni, hogy mindjárt itt az ősz, vagy közeledik a rossz idő. Helyette inkább megpróbáljuk kiélvezni a nyár utolsó perceit is, amihez az augusztusi goodfood magazinban remek tippeket találtunk! (x)
Alkonyattól pirkadatig
A nyári esték elég hosszúak ahhoz, hogy sok minden beleférjen: vacsora a lemenő nap fényében, finom borokkal kísérve, amiktől úgy megered a nyelvünk, hogy véget nem érő világmegváltó beszélgetéseket folytatunk a barátainkkal. Az se baj, ha hajnalig a kertben ülünk. És hogy mit együnk beszélgetés közben? Az augusztusi goodfoodban most egy egész menüt szenteltek erre.
- Szuper nyáresti receptek az augusztusi goodfood 8-13. oldalán.
Kérsz egy szelet pitét?
Ismersz olyat, aki erre a kérdésre nemmel felel? Mi nem nagyon. Az e havi goodfoodban található alapreceptet, azaz az édes-omlós tésztát mindenképpen érdemes megtanulnod, ha ugyanis van belőle a fagyasztóban, bármikor lenyűgöző pitéket készíthetsz, ráadásul szinte alig néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, akkor már csak valami finom töltelékre van szükség! Mi most egy fügés-málnásat, egy almás-szedreset és egy szilvás-marcipánosat néztünk ki, de ha még jobban lenyűgöznéd a vendégeidet, akár még díszítheted is a pitédet!
- Az ínycsiklandó receptekért lapozz az augusztusi goodfood 49. és 52. oldalára!
A hónap sztárjai: cukkini, paprika, paradicsom és padlizsán
Nincs kerted? Semmi vész! Ez esetben csak vásárolj be friss szezonális zöldségekből és máris élvezheted a hamísítatlan nyári ízeket! Bizonyára neked is vannak alapreceptjeid, amiket ezekből az alapanyagokból gyakran készítesz. Egy jó paradicsom vagy paprikakrémleves, a lecsó vagy a ratatouille senki repertoárjából nem hiányozhat!
Esetleg mit szólnál egy Paradicsomos-cukkinis rizottóhoz vagy egy Cukkini és karfiol curryhez? Talán nem is gondoltad volna, de a cukkiniből akár sütemény is lehet, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nem csak finom, de látványos Pisztáciás, citromos cukkinis sütemény. A padlizsánt pedig tálalhatod grillezve salátába, vagy készíthetsz belőle zöldségtekercset, okos fűszerezéssel pedig Füstös padlizsán tagine is lehet belőle citrommal és sárgabarackkal.
- Ha felkeltettük az érdeklődésedet keresd a recepteket az augusztusi goodfood 17. és 43. oldalán!