Nutellás, mexikói és mogyorós forrócsoki variációk

Az igazi csokis kényeztetés, ami megunhatatlan. De ha egy kis változatosságra vágysz, olvasd el a forró csoki alapreceptünkre épülő variációinkat is!

Alaprecept

  • 6 dl minél magasabb zsírtartalmú tej
  • 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2 EK instant kakaópor

Elkészítés

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Tegyük fel egy lábasban a tejet melegedni, amikor gyöngyözni kezd, adjuk hozzá a csokoládét és kevergessük, amíg el nem olvad. Miután sikerült csomómentesre keverni, adjuk hozzá a kakaóport, aminek a mennyisége attól függ, hogy mennyire szeretnénk édesre készíteni a boldogsághormonokban gazdag italt.

Mogyorós

  • alaprecept
  • 2 EK (nem darabos) mogyoróvaj
  • 1 EK cukor

Az alaprecept sorrendjét követve, miután a meleg tejben felolvasztottuk a csokoládét, adjuk hozzá a mogyoróvajat, keverjük el alaposan és adjuk hozzá a cukrot, valamint a kakaót.

Nutellás

  • alaprecept
  • 2 EK Nutella

A sorrend ugyanaz, felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a csokit, majd a Nutellát, a kakaót ebben az esetben nyugodtan kihagyhatjuk.

Mexikói

  • alaprecept
  • fél TK fahér
  • késhegynyi őrölt chili

Az alaprecept elkészítését követve a végén adjuk hozzá a plusz fűszereket, amelyek igazán pikánssá teszik a meleg italt.

Olvasd el csokis cookies receptünket is!

Fotók: petiteinsanities.com; tumblr.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle