Csalánleves csicseriborsóval

Ha valami egzotikus és különleges fogással szeretnénk elkápráztatni vacsoravendégeinket, akkor készítsük el ezt a csicseriborsós csalánlevest.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 1 citrom
  • 2 evőkanálnyi liszt
  • 3 csicseriborsó konzerv
  • 1 tál csalán
  • 1 kávéskanálnyi római kömény
  • bors

Elkészítés

A hagymát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd a fokhagymát is tisztítsuk meg és nyomjuk össze. A vöröshagymát egy kevés olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, a lisztet, a citrom kifacsart levét és egy kevés reszelt citromhéjat, majd öntsük hozzá a csicseriborsót is. Ezután jöhet a kömény, egy kevés só és bors, majd öntsük fel vízzel az edényt. A frissen szedett és megmosott csalánt ezután adjuk a leveshez, majd forrásig főzzük a levest. A kész levest turmixoljuk össze turmixgépben vagy botmixer segítségével.

Extra tipp

A csicseriborsós leves rendkívül finom lehet tejföllel és tabascóval meglocsolja, de egy kevés snidlinggel és fokhagymás pirítóssal sem foghatunk mellé.

Készíts csalános hajápolót házilag!

Fotó: blog.jagaimo.com

Oldalak