Non plus ultra: Egy isteni desszert a múltból, amit sosem felejtünk

Magad sem hinnéd, mennyire egyszerű elkészíteni!

Non plus ultra

Hozzávalók:

A sütihez:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • csipetnyi só
  • baracklekvár

A krémhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • ½ citrom leve

Elkészítés:

A sóval elkevert lisztbe morzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a cukrokat, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva kb. fél órát hűtőben pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé fektetjük, közben elkészítjük a krémet, amihez a tojásfehérjéket a citrom levével és a porcukorral felhabosítjuk. A masszát habzsákba töltjük és minden tésztakorong tetejére nyomunk belőle. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, majd ha kihűltek a már habos korongok, kettesével összeragasztjuk úgy, hogy a habos oldalak legyenek kívül.

Még több retró süti a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: cookiecompanion.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!