Népszerű fotók, amik taroltak az interneten - Mindegyik átverés

Hihetetlen, hogy ezek tényleg hamisak.

Most akkor mi is az igazság?

Amióta a Photoshop megjelent (1990), azóta szinte reménytelen küzdelem kideríteni, hogy a napvilágra került fotók valóságosak vagy hamisak. Azonban menjünk egy kicsit messzebbre: sokan azt gondolják, hogy az összes 1990 előtt készített fénykép valódi, és talán ez a nagyobb probléma, hiszen a képszerkesztő program megjelenése előtt is jócskán manipulálták a képeket. A Bright Side talált rá az alábbi történelmi fotókra, amelyek szinte az egész világot becsapták.

Erdei tündérek

Ennél a fotónál egy népszerű gyermekkönyvből való táncoló lányokról készített kép az alap: adtak nekik szárnyakat és a lombozathoz rögzítették az így elkészült tündérkéket.

Bátor generális

Ez a fotó 3 különböző felvételből áll össze: Alexander M. Cook képéből (a ló és a test innen lett levétele); egy másik képről a tábornok fejét másolták ki; végül a harc közben elfogott foglyok háttérképét csatolták hozzá.

Kennedy és Monroe együtt

Alison Jackson fotográfus szerette manipulálni a képeket. Ezt is ő „teremtette”. Ilyen jelenet sosem volt a valóságban, pláne mert a Kennedyek kínosan ügyeltek a diszkrécióra.

Lapozz tovább!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!