Bársonyos narancsos sajttorta: tökéletes kísérője egy jó kávénak

A hosszú húsvéti hétvége tökéletes alkalom arra, hogy kicsit ellazuljunk egy finom süti és egy jó kávé mellett.

Narancsos sajttorta

Hozzávalók - Keksz alap

  • 100 g cukor
  • 200 g liszt
  • 120 g vaj
  • 1 ek tejszín
  • 1 ek fahéj
  • 1 tk vanília kivonat

Sajtkrém

  • 100 ml víz
  • 5 zselatin
  • Egy nagy narancs leve
  • 400 g sajtkrém (mascarpone)
  • 200 g túró
  • 150 g nádcukor
  • 200 ml tejszínhab

Elkészítés

Keksz alap

Keverjük össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleljük ki sütőpapírral, majd tegyük bele, és egyengessük el a tésztát. Süssük 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

Sajtkrém

Áztassuk a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsük fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsuk el a tűzről, és adjuk hozzá a zselatint. Keverjük össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsük rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverjük bele a tejszínhabot. Öntsük rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegyük a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Lapozz a sütés nélküli csokitorta és a házi képviselőfánk receptjéért is!

Fotó: Nespresso

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!