Nap receptje: csirke különleges mártásban

Bemutatunk egy könnyen elkészíthető receptet, amely egyszerűsége ellenére igazán pikáns ízvilágot hordoz magában.
Hozzávalók:
csirkehús
1 nagy dobozos tejföl
majonéz, kechup, mustár
csirke-fűszersó
trappista sajt
Elkészítés:
A húst alaposan tisztítsuk meg és fűszerezzük be, majd tegyük bele egy tepsibe. Úgy rendezzük el, hogy majd könnyen rá tudjuk kenni a mártást.
Mártás készítés:
A nagy dobozos tejfölt tegyük bele egy tálba, majd adjunk hozzá majonézt, 3-4 evőkanál ketchup-ot és egy evőkanálnyi mustárt, majd jól keverjük el és oszlassuk el egyenletesen a fűszersóval megszórt csirkehúson. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal. Zsiradékot nem kell alárakni, mert a tejföl, mustár majonéz enged magából eleget. Azért különleges a mártás, mert az előbb felsoroltak egy nagyon pikáns mártássá főnek/sülnek össze. A húst puhulásig fólia alatt süssük, majd pirítsuk meg a tetejét. Rizzsel vagy főtt vagy sült burgonyával tálaljuk!




























