Nachos házilag - Mexikói ízek
A mexikói konyhában nagyon meghatározóak a csípős ételek. Az egyik kedvelt harapnivaló a nachos, amit szintén csípős szósszal fogyasztanak. Ha nem szeretjük a bolti nachost, készítsük el otthon. Bár kissé macerás, sokkal finomabb lesz az íze, mint a boltinak.
Hozzávalók
- 100 g búzaliszt
- 100 g rétesliszt
- 120 g kukoricaliszt
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 200 ml víz
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés
A szárazanyagokat keverjük össze, majd öntsük le a vízzel és jól gyúrjuk össze. Ezután mehet bele az olaj. 20-30 perc pihentetés után osszuk el 10 egyenlő részre. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és vágjunk kis háromszögeket belőle. Egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsuk meg. Ha egy kicsit kihűlt, már fogyasztatjuk is a szósszal.
Próbáld ki a csirkés taco receptünket is!