Nachos házilag - Mexikói ízek

A mexikói konyhában nagyon meghatározóak a csípős ételek. Az egyik kedvelt harapnivaló a nachos, amit szintén csípős szósszal fogyasztanak. Ha nem szeretjük a bolti nachost, készítsük el otthon. Bár kissé macerás, sokkal finomabb lesz az íze, mint a boltinak.

Hozzávalók

  • 100 g búzaliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 120 g kukoricaliszt
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 200 ml víz
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés
A szárazanyagokat keverjük össze, majd öntsük le a vízzel és jól gyúrjuk össze. Ezután mehet bele az olaj. 20-30 perc pihentetés után osszuk el 10 egyenlő részre. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és vágjunk kis háromszögeket belőle. Egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsuk meg. Ha egy kicsit kihűlt, már fogyasztatjuk is a szósszal.

Próbáld ki a csirkés taco receptünket is!

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.