Mongol csirke - Keleti ízek szerelmeseinek

Ha képtelen vagy ellenállni a keleti fogásoknak, akkor ezt a mongol csirkét feltétlenül ki kell próbálnod! Máris mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 45 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
  • 1/4 csésze kukoricakeményítő
  • 2 ek olaj
  • 1/2 tk reszelt gyömbér
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 4 ek szójaszósz
  • ½ csésze alaplé
  • 2 ek barna cukor
  • 1 tk pirított szezámolaj
  • 4 db mogyoróhagyma

Elkészítés

A csirkehúst tisztítsuk meg, kockázzuk fel és forgassuk meg a kukoricakeményítőben. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst és 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Ekkor adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, és főzzük további 2-3 percig. Öntsük rá az alaplevet, a szójaszószt és szórjuk rá a barna cukrot. Főzzük 3-4 percig, míg be nem sűrűsödik. Zárjuk el alatta a gázt, adjuk hozzá a szezámolajat és a felaprított mogyoróhagymát. Keverjük el és rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.