Milánói makaróni - Recept

A makarónit szinte mindenki kicsit másképp készíti, ennek ellenére mindegyik változat finom. Az alábbi receptet is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • ½ csomag spagettitészta
  • ½ kg darált hús
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 leveskocka
  • 1 tubus spagettikrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15-15 dkg trappista és füstölt sajt

Elkészítés

Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Amíg belerakjuk a mokkáskanál pirospaprikát és a darált húst, addig lehúzzuk a tűzről, majd az egészet a tűzön összekeverjük. Hozzáadjuk a leveskockát és egy kevés vizet (csak annyit, hogy kicsit szószosabb legyen a pörkölt), és ha még szükséges, ízlés szerint fűszerezzük. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. Ha kész, összekeverjük a húsos pörkölttel, a tubus spagettikrémet is rányomjuk és hozzáadjuk a sajt felét. Jól összedolgozzuk, hogy egyenletes legyen, ha megvan, tepsibe rakjuk az egészet, ráöntjük a tejfölt és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. Betoljuk a sütőbe és közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje el nem kezd pirulni.

Ha te is szereted az olasz ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!