Mézeskalács sütése és díszítése házilag - Kezdj el hangolódni az ünnepekre!

Mézeskalács nélkül nincs is karácsonyi készülődés! Amellett, hogy nagyon finom, kitűnő program akár a gyerekek számára is. Süssétek meg, majd kedvetek szerint díszítsétek ki! Itt a legjobb recept, próbáld ki, garantált a siker.

Hozzávalók

  • 25 dkg méz
  • 25 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 1 kg liszt
  • 6 db tojás
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék, vagy 1 tk őrölt fahéj, ½ őrölt szegfűszeg
  • reszelt citrom- és narancshéj
  • 4 ek citromlé

Elkészítés

A mézet, a margarint alacsony fokozaton felolvasztjuk, felmelegítjük, majd félre tesszük hűlni. A tojást a cukorral, a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel (vagy az alternatív fűszerekkel), a reszelt citrom- és narancshéjjal, illetve a citromlével összekeverjük, majd felváltva adagoljuk hozzá a mézes margarint és a lisztet, ragadós masszát kapva. A tésztát éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és lisztbe mártott formákkal kiszaggatjuk. A mézeskalács formákat margarinnal megkent, lisztezett sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt halványbarnára sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tepsibe helyezett formák ne legyenek túl közel egymáshoz.

Díszítéshez a máz

2 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadunk 20 dkg porcukrot és alaposan elkeverjük. Ha túl keménynek ítélnénk, hígítsuk fel citromlével. A mázat tegyük bele egy kis zacskóba, az egyik sarokhoz halmozva, majd vágjunk egy apró nyílást a sarok hegyén. Így rajzolhatjuk a legszebb mintákat mézeskalácsainkra.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is.

Fotó: lapseshot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!