Mézes-chilis csirke - Keleties ízek felsőfokon

Aki szereti a kissé csípős, keleties ízeket, az nem fog tudni ellenállni ennek a mézes-chilis csirkének. Mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkecomb
  • só, bors

A chiliszószhoz

  • 500 ml ketchup
  • 5 ek méz
  • chilipaprika
  • fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés

A csirkét mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk és fél óráig süssük 160 fokon. Közben készítsük el a szószt: keverjük össze alaposan a hozzávalókat. Ha letelt a 30 perc, öntsük a húsra és 190 fokon nagyjából 10 percig süssük tovább. Burgonyapürével tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

Lifestyle
A lakó kertészkedni akartak a budapesti, XII. kerületi házánál, de hátborzongató dolog fogadta. A medencében két tetemet is talált.
Sztárok
Új lemezének fogadtatásáról, a női rapperlét mivoltáról és a siker hatásairól is kérdeztük Sisit, akivel a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján beszélgetettünk.
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...