Mexikói csípős karaj ananászos salsával
Ilyen szép időben mindig jó program a grillezés. Üljetek össze a családdal vagy barátokkal és próbáljátok ki ezt a finom grillételt.
Hozzávalók (4 személyre):
- 4 szelet csontos sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál szárított oregano
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál olivaolaj
- só, bors
- a tálaláshoz ananászos salsa (receptjét lást lentebb)
Elkészítés:
A karaj szélén lévő zsiradékot levágjuk, az inas részt több helyen bevagdossuk. A narancslét és az olajat összekeverjük, hozzáadjuk a vörösborecetet, a mézet, a zúzott fokhagymát, majd a szárított fűszereket. A pácba beletesszük a karajszeleteket, letakarva 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, közben többször megforgatjuk. Mindkét oldalát megsütjük, kb. 8-10 perc. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, ananászos salsával kínáljuk.
Ananászos salsa
Hozzávalók (4 személyre):
- 1/2 friss ananász
- 1 friss piros chili vagy fűszerpaprika
- 1 fej lilahagyma
- 3 evőkanál zöldcitromlé
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 2 evőkanál friss koriander- vagy mentalevél
- só, Tabasco-mártás
Elkészítés:
A megtisztított ananász húsát apró kockákra vágjuk. Az erőspaprikát felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zöld citrom reszelt héját, majd meglocsoljuk a citromlével. Sóval, Tabasco-mártással ízesítjük. Letakarva 30 percig tartsuk szobahőmérsékleten, míg az ízek összeérnek.