Mexikói csípős karaj ananászos salsával

Ilyen szép időben mindig jó program a grillezés. Üljetek össze a családdal vagy barátokkal és próbáljátok ki ezt a finom grillételt.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 4 szelet csontos sertéskaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál narancslé
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • só, bors
  • a tálaláshoz ananászos salsa (receptjét lást lentebb)

Elkészítés:
A karaj szélén lévő zsiradékot levágjuk, az inas részt több helyen bevagdossuk. A narancslét és az olajat összekeverjük, hozzáadjuk a vörösborecetet, a mézet, a zúzott fokhagymát, majd a szárított fűszereket. A pácba beletesszük a karajszeleteket, letakarva 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, közben többször megforgatjuk. Mindkét oldalát megsütjük, kb. 8-10 perc. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, ananászos salsával kínáljuk.

Ananászos salsa

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1/2 friss ananász
  • 1 friss piros chili vagy fűszerpaprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 2 evőkanál friss koriander- vagy mentalevél
  • só, Tabasco-mártás

Elkészítés:
A megtisztított ananász húsát apró kockákra vágjuk. Az erőspaprikát felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zöld citrom reszelt héját, majd meglocsoljuk a citromlével. Sóval, Tabasco-mártással ízesítjük. Letakarva 30 percig tartsuk szobahőmérsékleten, míg az ízek összeérnek.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!