Mentás fagylalt házilag - Recept

A mentás csoki után a mentás fagylalt a másik kedvencünk, így nagyon örültünk, amikor rátaláltunk az alábbi receptre.

Hozzávalók

2,5 dl teljes tej
2,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
7 dkg cukor
1 nagy csokor menta
½ tábla jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés

A tejszínt és a tejet forráspontig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a megmosott mentaleveleket kb. 1 órára. Közben a tojás sárgákat fehéredésig kikeverjük a cukorral. A mentás tejszínt leszűrjük, hozzákeverjük a tojásos masszához, majd visszaöntjük a lábosba, és lassan, állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon besűrítjük a krémet. Vigyázat, könnyen kicsapódik a tojás, így kevésbé gyakorlottak vízfürdő felett sűrítsék.

A lehűlt krémet betesszük a hűtőbe. Ha jól lehűlt, beleöntjük a fagylaltgépbe és kb. fél óráig hagyjuk dolgozni. Amikor kész, a még nem túl fagyos fagylaltba belekeverjük a csokiból faragott csokiforgácsokat.

Ezt is ajánljuk: Készíts fagyit! - Alaprecept minden ízhez - Katt ide!

Fotó: diamant-zucker.de

Oldalak

Szólj hozzá Te is!