Mennyei húsvéti előételek: 5 mutatós és irgalmatlanul finom töltött tojás

Ha már unod a natúr főtt tojást, akkor ezek a receptek jelentik számodra a megváltást! Mutatunk 5 szupergyorsan összedobható, hihetetlenül látványos és ínycsiklandozó húsvéti előételt. De természetesen nemcsak az ünnepekkor készítheted el őket, ugyanis vacsoraként is nagyszerűen megállják a helyüket!

Főzd meg a tojásokat, majd miután kihűltek, a pucolást követően vágd ketté őket. Óvatosan távolítsd el a sárgájukat egy tálba.

Pépesítsd a sárgákat és keverd össze a többi összetevővel: a majonézzel, mustárral, paprikával, sóval és borssal.

Kanalazd a tölteléket a tojásfehérjékbe, és szórj rájuk bőséges mennyiségű szalonnadarabot, illetve metélőhagymát.

Avokádókrémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 2 szelet szalonna, kockára vágva
  • 6 nagy tojás
  • 1 avokádó, kimagozva
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom héja
  • Só és bors
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1/4 teáskanál cayenne bors - opcionális

Elkészítés:

Süsd ropogósra a szalonnát és főzd meg a tojásokat. Amint kihűltek, vágd ketté a tojásokat és a sárgájukat tedd egy tálba.

Villával pépes�

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Baconnel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 6 db nagy főtt kemény tojás félbevágva
  • 3 szelet bacon
  • 2 teáskanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál paprika
  • metélőhagyma
  • só és fekete bors

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat, majd miután kihűltek, a pucolást követően vágd ketté őket. Óvatosan távolítsd el a sárgájukat egy tálba.

Pépesítsd a sárgákat és keverd össze a többi összetevővel: a majonézzel, mustárral, paprikával, sóval és borssal.

Kanalazd a tölteléket a tojásfehérjékbe, és szórj rájuk bőséges mennyiségű szalonnadarabot, illetve metélőhagymát.

Avokádókrémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 2 szelet szalonna, kockára vágva
  • 6 nagy tojás
  • 1 avokádó, kimagozva
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom héja
  • Só és bors
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1/4 teáskanál cayenne bors - opcionális

Elkészítés:

Süsd ropogósra a szalonnát és főzd meg a tojásokat. Amint kihűltek, vágd ketté a tojásokat és a sárgájukat tedd egy tálba.

Villával pépesítsd a sárgákat és az avokádót. Add hozzá a citromlevet és a citromhéjat; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.

Ha igazán dekoratív tojásokra vágysz, akkor töltsd egy cukrászzsákba a krémet és úgy nyomd a fehérjékbe a krémet. A végén szalonnával, metélőhagymával és ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy csipet cayenne-borssal is díszítheted.

Lapozz tovább!

Oldalak

Lifestyle
Hihetetlen, de volt idő, amikor a gyereknevelés nem a szeretetteljes szándékokról, a tanító módszerekről és a fejlesztő hozzáállásról szólt. Akkoriban a fegyelem, a szigor és a „rendcsinálás” volt a...
Fashion&Beauty
A 2025-ös szezon legizgalmasabb alapdarabja minden öltözéknek új értelmet ad. Akár elegáns, akár sportos, akár bohém stílust választasz, ez a ruhadarab pillanatok alatt formálja a sziluettet, és a...
Christmas
A karácsony közeledtével mindenki a tökéletes mézeskalács titkát keresi, és szerencsére létezik is egy különleges, mégis filléres hozzávaló, amely valóban vajpuhává varázsolja az ünnep legnépszerűbb...
Sztárok
A legendás divatház alapítója, Carolina Herrera rendkívül büszke nagymama, elképesztően gyönyörű, 21 esztendős lányunokája ugyanis komoly mérföldkőhöz érkezett.
Sztárok
Nemrég véget ért a TV2 nagysikerű realityje, a Házasság első látásra harmadik évada, ám az egyik legígéretesebbnek hitt páros, Deák Rebeka – vagy ahogy sokan ismerik, Becca – és Horváth Zsolt...
Fashion&Beauty
Ha a téli hónapokban egy kis luxust és melegséget szeretnél csempészni a körmeidre, nincs jobb választás, mint a csokoládé árnyalatai. A gazdag barna tónusok, a bársonyos finish és a finom arany vagy...