Mennyei húsvéti előételek: 5 mutatós és irgalmatlanul finom töltött tojás

Ha már unod a natúr főtt tojást, akkor ezek a receptek jelentik számodra a megváltást! Mutatunk 5 szupergyorsan összedobható, hihetetlenül látványos és ínycsiklandozó húsvéti előételt. De természetesen nemcsak az ünnepekkor készítheted el őket, ugyanis vacsoraként is nagyszerűen megállják a helyüket!

Baconnel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 6 db nagy főtt kemény tojás félbevágva
  • 3 szelet bacon
  • 2 teáskanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál paprika
  • metélőhagyma
  • só és fekete bors

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat, majd miután kihűltek, a pucolást követően vágd ketté őket. Óvatosan távolítsd el a sárgájukat egy tálba.

Pépesítsd a sárgákat és keverd össze a többi összetevővel: a majonézzel, mustárral, paprikával, sóval és borssal.

Kanalazd a tölteléket a tojásfehérjékbe, és szórj rájuk bőséges mennyiségű szalonnadarabot, illetve metélőhagymát.

Avokádókrémmel töltött tojás

Hozzávalók:

  • 2 szelet szalonna, kockára vágva
  • 6 nagy tojás
  • 1 avokádó, kimagozva
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom héja
  • Só és bors
  • 2 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
  • 1/4 teáskanál cayenne bors - opcionális

Elkészítés:

Süsd ropogósra a szalonnát és főzd meg a tojásokat. Amint kihűltek, vágd ketté a tojásokat és a sárgájukat tedd egy tálba.

Villával pépesítsd a sárgákat és az avokádót. Add hozzá a citromlevet és a citromhéjat; majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.

Ha igazán dekoratív tojásokra vágysz, akkor töltsd egy cukrászzsákba a krémet és úgy nyomd a fehérjékbe a krémet. A végén szalonnával, metélőhagymával és ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy csipet cayenne-borssal is díszítheted.

Lapozz tovább!

Oldalak