Mazsolás kuglóf: Egy jó kávéval ellenállhatatlan

Kitűnő hétvégi sütemény.

Kuglóf

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom héja
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mandula
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • porcukor
  • margarin

Elkészítés:

A meglangyosított tejből egy kanál cukorral, kevés liszttel és a szétmorzsolt élesztővel kovászt készítünk, és lefedve, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A vajat a tojással, a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a mazsolát és a felaprított mandulát. A kovászt és a vajas masszát a maradék liszttel sima tésztává dolgozzuk, majd kivajazott, morzsával meghintett kuglófformába tesszük és egy órát kelni hagyjuk. Ezután előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 50-60 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

További édes sütikért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!