Mazsolás kuglóf: Egy jó kávéval ellenállhatatlan
Kitűnő hétvégi sütemény.
Kuglóf
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 citrom héja
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg mandula
- 2 ek zsemlemorzsa
- porcukor
- só
- margarin
Elkészítés:
A meglangyosított tejből egy kanál cukorral, kevés liszttel és a szétmorzsolt élesztővel kovászt készítünk, és lefedve, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A vajat a tojással, a maradék cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a mazsolát és a felaprított mandulát. A kovászt és a vajas masszát a maradék liszttel sima tésztává dolgozzuk, majd kivajazott, morzsával meghintett kuglófformába tesszük és egy órát kelni hagyjuk. Ezután előmelegített sütőben, kb. 200 fokon, 50-60 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.