Mázas-vörösboros csirkeszárnyak - Mennyei falatok

A vörösbor igazán különleges ízt ad az ételeinknek, érdemes kipróbálnunk csirkeszárnyakkal is! Máris mutatjuk a receptet!

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek repceolaj

A páchoz

  • 2 ek szezámolaj
  • 2 ek citromlé
  • ¼ csésze szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 4 ek hoisin szósz
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma

A boros mártáshoz

  • 1,5 csésze Cabernet Sauvignon
  • ½ csésze cukor
  • 1 felaprított paradicsom
  • 2 ek cukorszirup

Elkészítés

Egy tálban keverjük el a pác hozzávalóit és forgassuk bele a csirkeszárnyakat. Tegyük be a hűtőbe éjszakára pácolódni. Egy tepsibe tegyünk 2 evőkanál olajat és erre helyezzük el a szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben süssük negyed óráig, majd csorgassuk rá a páclé felét. Ezután jöhet még újabb negyed óra sütés és öntsük rá a maradék páclét is. Süssük még 20-30 percig, közben pedig készítsük el a mártást. Egy serpenyőben közepes lángon főzzük össze a hozzávalókat, majd 10 perccel a csirkeszárnyak tálalása előtt locsoljuk meg vele a húst.

Fotó: foodnetwork.com

Oldalak

Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.
Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.