Márton napi libaaprólék leves

Márton nap a Pannóniában, Savariában született tours-i püspök, Szent Márton emléknapja. A középkor egyik legnépszerűbb szentje volt, kultusza a katolikus országokban, így hazánkban is virágzott. Emlékét számos településnév őrzi, sok falunak Szent Márton a védőszentje.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg libaaprólék (tetszés szerint hát, szárny, nyak, zúza)
  • 4 db nagyobb sárgarépa
  • 3 db nagyobb fehérrépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 db kisebb zeller
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 10 szem egész fekete bors
  • 1 db paprika
  • 3-4 egész csípős paprika (ez el is hagyható)
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ágacska kakukkfű
  • lúdgégetészta

Elkészítés

A megtisztított libaaprólékot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Ezt követően fűszerezzük a hagymával, a fokhagymával, a szemes borssal és a sóval. Lassú tűzön főzzük a levest. Közben a leveszöldségeket megpucoljuk, és hasábokra szeleteljük. Amikor a hús félpuha, a leveshez adjuk a zöldségeket, a paprikákat, és tovább főzzük lassú tűzön. A leves akkor készül el, amikor a hús teljesen megpuhult. Sós vízben vagy a leszűrt leves egy részében megfőzzük a lúdgége tésztát, lecsöpögtetjük, leveses tálba tesszük, és rászűrjük a libalevest. A főtt csontos húst és a zöldségeket a leves mellé kínálhatjuk.ű

Próbáld ki a sült libacomb receptet is!

Fotó: 66squarefeetfood.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...