Egy főétel az igazi ínyenceknek - Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival

Egy igazi magyaros újra gondolva.

Marhalábszár pörkölt kapros nokedlival

Hozzávalók:

A pörkölthöz:

  • 80 dkg marhalábszár
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk pirosarany
  • 3 tk ételízesítő
  • 4 tk pirospaprika
  • 1 tk bors, őrölt kömény, szerecsendió

A nokedlihez:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl víz
  • 1 csomag kapor
  • 1 tk só

Elkészítés:

A nokedlihez a kaprot finomra vágjuk, a többi hozzávalót pedig összekeverjük, majd beletesszük a felaprított kaprot a nyers nokedlitésztába, amit forró, olajos vízbe szaggatunk és kifőzünk. A marhalábszárat felkockázzuk, és eltávolítjuk róla az ínakat. Egy nagy lábosban kifőzzük, majd leöblítjük hideg vízzel. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát forró olajon megfonnyasztjuk, és átsütjük rajta a kifőzött húst. Belerakjuk a fűszereket, valamint a pirosaranyat, átkavarjuk az egészet, és felöntjük vízzel. Fontos, hogy főzés közben pótolni kell az elpárolgott vizet, de mindig csak keveset öntsünk hozzá egyszerre, mert csak akkor lesz igazán finom szaftos a pörköltünk. Ha a hús megpuhult, elkészült az étel, amit a kapros nokedlival tálalunk.

További két marhahúsból készült receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!