Marhahúsleves - A hétvégi ebéd legjobb része

Ebben a latyakos, hideg téli időben nincs is jobb egy forró húslevesnél a családi asztalon.

Marhahúsleves - Hozzávalók

  • 70 dkg marhahús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • zeller
  • 1 paradicsom
  • karalábé
  • 1 közepes krumpli
  • erős paprika
  • só, bors
  • marhahúsleveskocka

Elkészítés

A marhahúst feldarabolva tegyük fel egy fazékban főni. A forrás közben keletkezett habot szedjük le a leves tetejéről. Ha már nem keletkezik több hab, elkezdhetjük bele tenni a levesbe a fűszereket. A hagymát, fokhagymát és az erős paprikát valamint egy kevés sót, esetleg marhahúsleveskockát. Ezután forraljuk lassú tűzön egy fél óráig, majd adjuk a leveshez a többi zöldséget is. Végül pedig főzzük addig, míg a hús és a zöldségek is puhák lesznek. Befejezésként enyhén sós vízben főzzünk ki tésztát, az így elkészült levest pedig már tálalhatjuk is.

Még két isteni levesért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!