Málnalekvárral töltött fánk - Finomság farsangra

A februárt nem is kezdhetnénk mással, mint egy isteni fánkrecepttel! Ha szereted ezt a süteményt és a málnalekvárt sem veted meg, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 3-4 ek málnalekvár
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • olaj

Elkészítés

A lisztet szitáljuk bele egy tálba, a közepébe tegyük a morzsolt élesztőt, erre öntsük a langyos tej felét, szórjuk meg cukorral és keverjük össze, majd letakarva tegyük félre és kb. negyed óráig kelesszük. Közben a vajat olvasszuk meg a maradék tejben, adjuk hozzá a tojást és a sót, majd az egészet öntsük a lisztes keverékre és robotgéppel dolgozzuk össze. Letakarva tegyük félre, míg duplájára nem kel. Az így kapott tésztát gyúrjuk át és szedjük szét 12 egyenlő darabra. Formázzunk a darabokból golyókat, és forró olajban süssük ki. Ha lecsepegtettük, fúrjunk kis lyukakat a gombócokba és töltsünk bele málnalekvárt.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: chefmikedarracott.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...