Máktorta - Recept

A máktorta nagyon finom, ennek ellenére gyakran megfeledkezünk arról, hogy egyáltalán létezik ilyen sütemény. Ha már itt van ez a recept, akkor most legalább készítsük el.

Hozzávalók

  • 20 dkg sütőmargarin
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg liszt
  • 5 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

A margarint és a porcukrot keverjük ki, adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, a csipet fahéjat és a citrom reszelt héját. A mákot a liszttel keverjük össze, majd forgassuk hozzá a masszához. Ezután öntsük ki egy tepsibe, és 10 percig 200 fokon kezdjük el sütni, majd 10 perc után, mikor a széle kezd pirulni, fedjük le fóliával. Ezután még 15-20 percig kell sütni, azonban csak 180 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt, hintsük meg porcukorral.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: baeren-hunger.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!