Mákos guba - Kicsit gyorsabban

Mindenki kedvence a mákos guba, bár elkészítése kicsit hosszú időt vesz igénybe. Mi elhoztuk neked egy gyorsabb receptjét, amivel már 30 perc után falatozhatsz a mennyei ételből!

Hozzávalók

  • 4 db kifli
  • 1 bögre forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés
A kifliket szeleteljük fel, ujjnyi vastagságúra, majd egy tálba bele tesszük. A forró tejben keverjük el a vaníliás cukrot, és egyenletesen öntsük rá a kiflikre. Ezután hozzáadhatjuk a porcukorral összekevert mákot. Végül nincs más dolgunk, mint mézzel meglocsolni és a sütőbe tenni néhány percre. Fokozatosan ügyeljünk rá, hogy ne több percre, mert akkor kiszáradhat.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!