Gyors és elronthatatlan édesség: Így készül a klasszikus mákos guba

Könnyű és finom desszert, amiért mindenki odavan.

Mákos guba - Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 10 dkg mák
  • Fél liter tej
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • Csipetnyi só

Elkészítés

Szeleteljük nagyjából 1 cm vastagságúra a kifliket és a felforrósított vajban forgassuk át őket. A tejbe szórjunk egy csipetnyi sót, majd öntsük rá a kiflikre. Ha felszívták a kiflik a tejet, hozzáadhatjuk a cukorral elkevert mákot. Tálaláskor porcukorral meghintjük a mákos gubát. Desszertként vagy akár főételként is fogyaszthatjuk.

Még két egyszerű desszert tippért kattints a következő oldalra!

Leadfotó:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!