Májjal töltött csirkecomb - Recept

Hétvégi ebédnek kiváló választás lehet ez az ízletes, májjal töltött csirkecomb. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 15 dkg csirkemáj
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • majoránna, petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

Tisztítsuk meg a májat és kockázzuk fel. A hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel és forró olajon pirítsuk üvegesre. Erre tegyük rá a májat és pároljuk fehéredésig. A töltelékhez egy zsemlét áztassunk vízben, majd nyomkodjuk ki, és keverjük össze egy teáskanálnyi szárított majoránnával, sóval, borssal, a tojással, az evőkanál vágott petrezselyemmel és a pirított májjal. A csirkecombokat tisztítsuk meg, óvatosan lazítsuk fel a bőrét és alá tegyük a tölteléket. A húst még ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, majd tegyük egy tepsibe. Öntsünk alá egy kis vizet, a tetejét pedig olajjal locsoljuk meg. 180 fokon süssük addig, amíg megpuhul a hús. Közben gyakran locsolgassuk, hogy ne repedjen ki a bőre. Zöldséges rizzsel, rizibizivel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: marketmeats.com

Oldalak

Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.