Mai ajánlatunk: Mogyorós zellersaláta
Ha szereted a salátákat, de unod a szokásos zöld salátát, akkor próbáld ki ezt a zelleres különlegességet, amely nem igényel különösebb fantáziát, viszont egy egészen más ízvilágot hordoz magában!
Hozzávalók:
•1 nagy fej zeller
•10-15 dkg sós mogyoró
Elkészítés:
•A megtisztított, és megmosott zellert, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk és állni hagyjuk, hogy a zöldség levet engedhessen.
•Közben a megtisztított (vagy zacskós) mogyorót apró darabokra vágjuk, majd széttörjük.
A mogyorót teflon edényben zsiradék nélkül (!) megpirítjuk!
Öntet:
Hozzávalók:
•2,5 dl tejföl
•2 ek mustár
•1 ek cukor
•2 ek majonéz
•Szardella paszta
•Csipet őrölt bors
Öntet elkészítése:
•Az öntet hozzávalóit turmixgép segítségével habosra keverjük.
•Az öntethez hozzá keverjük a reszelt zellert, ezután a tetejére szórjuk a pirított mogyorót.
•Majd másfél órára hűtőben állni hagyjuk.
Tálalás:
•A zeller saláta a tejfölös szósz által nagyon tartalmas eledel, ami kitűnő extra ízélményt nyújt például köretként natúr húsok mellé!